تلفن پشتیبانی 38429 - 021

نحوه استفاده از مایکروفر برای خانم های با سلیقه

شرکت خدمات پس از فروش لوازم خانگی > اخبار و مقالات > نحوه استفاده از مایکروفر برای خانم های با سلیقه

این روز ها دیگر به جرئت می توان گفت که مایکروفر به عنوان یکی از وسایل ضروری هر آشپزخانه محسوب می شود و خانم های خانه دار از این وسیله کاربردی در خیلی از موارد استفاده می کنند.در کشور ما این وسیله به ما عنوان مایکروفر مشهور شده است. ولی درواقع نام اصلی این وسیله مایکروویو (Microwave) است و علت نام گذاری آن هم به دلیل استفاده این دستگاه از امواج مایکروویو برای گرم کردن غذا می باشد.

نحوه استفاده از مایکروفر

ما در این مقاله قصد داریم تا نحوه استفاده درست از مایکروفر یا همان مایکروویو را به شما عزیزان آموزش دهیم تا بتوانید از این دستگاه به نحو احسن استفاده کنید. لطفا تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

مختصری از تاریخچه مایکروفر

دكتر پرسی لی بارون اسپنسر مخترع اجاق مایکروویو یک روز در طول پروژه تحقیقاتی خود درباره رادار ها در سال 1946 متوجه یک اتفاق خاص شد.او که در آن لحظه داشت یك لوله خلاء جدید به نام مگنترون را آزمایش می كرد متوجه ذوب شدن شكلا ت های درون جیبش شد.

این اتفاق برای دكتر اسپنسر جالب بود و تصمیم گرفت آزمایش دیگری انجام بدهد. این بار دانه های ذرت را نزدیك لوله گذاشت و دید كه ذرت های خشك می تركند و تبدیل به پاپ كورن می شوند. او نتیجه گرفت آب شدن شكلات و پخته شدن ذرت ها هر دو ناشی از بودن در معرض انرژی كم چگالی ماكروو یو است .

بعدها او جعبه ای فلزی همراه با درب درست كرد كه نیرو ماكروویو از آن داخل شود. انرژی كه وارد جعبه می شد نمی توانست خارج شود و میدان الكترو مغناطیس با چگالی بالاتر ایجاد می كر د . هنگامی كه غذا را در جعبه می گذاشت و انرژی ماكروویو را به آن می تاباند دمای ماده غذایی سریع بالا می رفت . آن موقع بود كه دكتر اسپنسر چیزی را اختراع كرد كه بعدها مایكرو ویو نامیده شد.

آموزش استفاده درست از مایکروفر در خانه

شاید در ابتدا این وسیله یک وسیله ساده به نظر بیاید ولی باید بدانید که اگر از این وسیله به درستی استفاده نکنید نمی توانید از آن نتیجه خوبی دریافت کنید وحتی ممکن است موجب آسیب رساندن به خود و اعضای خانواده شوید که در مقاله “خطرات امواج مایکروفر” به طور کامل به این موضوع پرداخته ایم

با توجه به برند های متنوع مایکروویو که در بازار موجود است شاید روش استفاده از هر کدام متفاوت باشد بنابر این اولین و در دسترس ترین روش مراجعه به دفترچه راهنمای خود دستگاه مورد استفاده ی شما می باشد.

در ادامه به مواردی اشاره خواهیم کرد که در استفاده از دستگاه مایکروفر به صورت کلی مفید خواهد بود:

استفاده از دکمه convection (انتقال گرما):

 

آموزش طرز کار مایکروفر

این حالت با اسم اختصاری CONV روی دکمه های مایکروفرتون قابل مشاهده است. این امکان، هوای گرم رو به داخل مایکروفر میفرسته و به صورت یکنواخت اون رو به گردش درمیاره و دما رو در طول پخت کاملا یکسان و ثابت نگه میداره.

کار با این حالت بسیار راحت است. به این صورت که وارد بخش کانوکشن میشید و دما رو روی دمای گفته شده تنظیم می کنید و صبر می کنید تا گرم شود. شنیدن صدای بوق به معنی رسیدن به دمای تنظیم شده است. در این مرحله باید به دستگاه زمان دهید و پخت را انجام دهید.

حداکثر زمان پخت 95 دقیقه می باشد. در زمان پخت با کانوکشن برای ترد و برشته شدن غذا، درون مایکروویو هوای گرم از بین مواد غذایی عبور داده می شود.معمولا مایکروویو پخت کانوکشن را در 10 دمای مختلف از 110 تا 200 درجه سانتیگراد انجام می دهد.

آموزش پخت با کانوکشن در مایکروفر:

برای پخت با کانوِکشن دکمه کانوِکشن را آنقدر بزنید تا به دمای مورد نظر برسید. برای پخت غذا در 170 درجه سانتیگراد برای مدت 40 دقیقه باید مراحل زیر را انجام دهید:

  1. دکمه توقف را بزنید.
  2. برای وارد کردن دمای مورد نظر دکمه کانوِکشن را  بزنید.
  3. با ولوم برنامه زمان را تعیین نمایید.
  4. دکمه شروع را بزنید.

گرم کردن دستگاه با کانو کشن (پیش گرمایش)

  1. در حالت پیش گرمایش دستگاه باید حتما خالی باشد.
  2. یکبار کلید کانوکشن را فشار دهید تا 200 درجه سانتیگراد در صفحه نمایش ظاهر شود.
  3. با کلید چرخان می توانید دما را تا حداقل 40 درجه و حداکثر 250 درجه سانتیگراد کم یا زیاد کنید.

اگه مایکروویو شما به درستی کار نمی کند می توانید مقاله “علت های گرم نکردن مایکروفر” را نیز مطالعه نمایید.

آموزش استفاده از دکمه های مایکروفر

استفاده از دکمه گریل (grill) : 

گریل (grill) همان سرخ‌ کن یا برشته‌ کن است. از این دکمه می‌توان برای برشته کردن سطح غذای پخته شده استفاده کرد. 

دکمه گریل ممکن است تا سه درجه تنظیم داشته باشد که هر کدام مختص یک سری از غذاهاست.

سیستم گریل یا برشته کردن با فشردن دکمه grill به کار می‌افتد. اگر بخواهیم مواد غذایی فقط برشته شوند از این کلید استفاده می‌کنیم. گریل قدرت پخت ندارد و فقط میزان برشتگی سطح مواد غذایی را مشخص می‌کند. البته در استفاده از امکان گریل ظرف باید بدون درپوش و روی سه پایهٔ بلند باشد.

حداکثر زمان پخت با گریل 95 دقیقه می باشد. پخت با گریل برای برش های نازک گوشت، استیک، کباب، جوجه کباب، سوسیس وهمچنین ساندویچ های داغ و غذاهای ته چین دار مناسب می باشد.

فرض می کنیم می خواهید پخت با گریل را برای 12 دقیقه برنامه ریزی نمایید و مراحل زیر را انجام دهید:

  1. دکمه توقف را بزنید.
  2. دکمه گریل/گریل+مایکروویو را یکبار بزنید.
  3. ولوم برنامه را بچرخانید تا زمان پخت بر روی صفحه، نمایش داده شود.
  4. دکمه شروع را بزنید.

در مقاله “گریل مایکروفر چیست” راجب این دکمه مهم مایکروویو بیشتر توضیح داده ایم.

کاربرد کلید ترکیبی combi برای استفاده بهتر از مایکروفر :

کلید کامبی در مایکروویو برای زمانی کاربرد دارد که بخواهیم مواد غذایی به طور همزمان هم پخته و هم برشته شوند. بدین منظور نیز از ظرف بدون درپوش روی سه پایه بلند یا کوتاه دستگاه استفاده می‌شود.

در این کلید سیستم ماکرو و گریل به طور همزمان کار می کند.

کلید combi پنج حالت ترکیب دارد: co1,co2,co3, co4,co5

نحوه استفاده:

ابتداکلید combi رافشار دهید و با کلید چرخان شماره ترکیب مورد نظر را مشخص می کنیم co-1,co2,co3, co4,co5

سپس کلید enter را فشار داده و با کلید چرخان زمان را مشخص کرده و در آخر کلید start را می زنیم.

حالت сombi:co1

ترکیب گریل بالا + ماکرو

در این حالت همزمان غذا هم پخته و هم روی غذا برشته می شود.

روی سه پایه بلند فلزی استفاده شود و غذا احتیاج به در پوش ندارد.

طرز استفاده: اول کلید combi را فشار داده و با کلید چرخان co1 را انتخاب کرده و enter را فشار داده و با کلید چرخان قدرت را تعین کرده (180/360/600) سپس کلید enter را فشار داده و با زدن کلید start دستگاه شروع به پخت می کند.

 co2 به دلایلی که توضیح آن در این مقاله نمی گنجد کاربرد ندارد. 

حالت сombi:co3

ترکیب گریل پایین+ ماکرو

در این حالت همزمان غذا هم پخته و هم زیرغذا برشته می شود.

غذا مستقیم روی سینی فلزی خود دستگاه استفاده شود.

طرز استفاده: اول کلید combi را فشار داده و با کلید چرخانco3 را انتخاب کرده و enter را فشار داده و با کلید چرخان قدرت را تععین کرده (180/360/600) سپس کلید enter را فشار داده و با زدن کلید start دستگاه شروع به پخت می کند.

حالت combi:co4

ترکیب گریل بالا و پایین + با ماکرو

همزمان غذا هم پخته و زیر و روی غذا برشته می شود.

غذا مستقیم روی سینی فلزی خود دستگاه استفاده شود و در پوش لازم نیست.

طرز استفاده: اول کلید combi را فشار داده و با کلید چرخان co4 را انتخاب کرده و enter را فشار داده و با کلید چرخان اول 250 درجه سانتیگراد را تعیین کرده و بعد کلید enter را فشار می دهیم و باز با کلید چرخان قدرت (180/360/600 ) را تععین کرده (صفر وات یعنی عمل پخت نداریم و فقط زیر و روی غذا برشته می شود) کلید چرخان زمان مورد نظر را می دهیم و سپس کلید enter را فشار داده و با زدن کلید start دستگاه شروع به پخت می کند.

حالت combi:co5

ترکیب ماکرو + کانوکشن

برای پخت کیک ها و غذاهای خمیری.

از سه پایه کوتاه فلزی استفاده شود.

طرز استفاده: اول کلید combi را فشار داده و با کلید چرخانco5 را انتخاب کرده و enter را فشار داده و با کلید چرخان درجه ی سانتی گراد را (که از 100 سانتی گراد تا 250 است که دمای مورد نظر را به دستگاه میدهد و دمای کانوکشن بنا به دستور غذا تغییر میکند) تعیین کرده و enter را فشار داده و بعدبا کلید چرخان قدرت را تععین کرده (180/360/600 )سپس کلید enter را فشار داده و با کلید چرخان زمان داده و با زدن کلید start دستگاه شروع به پخت میکنه.

نکته: در سیستم ترکیب کامبی هر چه حجم غذا بیشتر باشد از قدرت بالا تری استفاده می کنیم به عنوان مثال: (در مرغ درسته و جوجه کباب تیکه تیکه شده برای مرغ از قدرت 600 وات و برای جوجه کباب از 180 وات استفاده می شود)

یخ زدایی به وسیله مایکروفر

یخ زدایی اتوماتیک در مایکروفر 

  1.  فشردن کلید auto defrost
  2. انتخاب ماده غذایی مورد نظر با استفاده از کلید چرخان (1 گوشت 2 مرغ 3 ماهی 4 نان)
  3.  فشردن کلید اینتر
  4.  وزن موارد را به وسیله کلید چرخان انتخاب کنید ( وزن ها بر اساس کیلو گرم است مثلا 1/0 یعنی 100 کرم یا 1/5 یعنی 1 کیلو و 500 گرم ).
  5. فشردن کلید استارت

نکته: بین کار حتما باید مواد را باید چند بار زیر ورو کنیم تا یخ زدایی بطور کامل انجام شود.

نکته: در یخ زدایی غیر اتوماتیک از ماکرو 360 وات استفاده می کنیم و زمان از 30 ثانیه به بالا که هر چه مقدار مواد بیشتر باشد زمان هم بیشتر می شود.

دکمه مکث/ لغو(PAUSE/CANCEL):

برای توقف پخت و یا پاک نمودن تمامی برنامه های پخت قبل از شروع پخت می توانید از این دکمه استفاده نمایید.

این دکمه را یک بار برای توقف موقت و دو بار برای پاک نمودن تمامی تنظیمات آن را فشار دهید. همچنین برای فعال نمودن قفل کودک نیز از آن استفاده می گردد.

تنظیم دمای مایکروویو:

معمولا پنج درجه حرارتي در مایکروویو استفاده می شود که عبارتند از:
100%
پخت سبزيجات، پخت سوپ ،به جوش آمدن آب،پختن ماهي ،گرم كردن غذاهاي مختلف
80%
پخت نيمرو ،داغ كردن شير، آب كردن شكلات، پخت مرغ
60%
يخ زدايي مواد پخته شده‌ي منجمد، پخت كيك، جا افتادن غذا، پخت پودينگ
40%
يخ زدايي مواد خام، گرم كردن نان، خشك كردن مواد غذايي، دم كشيدن غذا
20%
نرم كردن كره، نرم كردن بستني، گرم نگهداشتن غذا

نحوه پخت سیب زمینی در دستگاه مایکروفر:

درست است که مایکروویو قادر به کبابی یا برشته کردن سیب زمینی نیست اما می تواند آن را درمدت 4 دقیقه به خوبی بپزد.

برای این کار با یک چنگال سیب زمینی را سوراخ کرده و به مدت دو دقیقه در دستگاه بگذارید. بعد از دو دقیقه آن ها را بیرون آورده و باز به مدت 2  یا 3 دقیقه دیگر در مایکروویو بگذارید. برای درست کردن پوره سیب زمینی، قبل از اینکه شیر را به سیب زمینی اضافه کنید کمی شیر را حرارت دهید. ( بعد از سرد شدن شیر و سیب زمینی آنها را با هم مخلوط کنید و به هم بزنید تا پوره سیب زمینی شما آماده شود).

نحوه پختن سبزیجات در مایکروویو:

Cooking vegetables in a microwave oven

آیا می دانستید که می توانید سبزیجات تان را در دستگاه مایکروویو بدون آب بپزید؟

اگر می توانید سبزیجات تان را به صورت یک لایه داخل یک بشقاب پهن کنید، با پلاستیک بشقاب را بپوشانید و با حرارت بالا آنها را بپزید. البته زمان پخت سبزیجات مختلف ، متفاوت است ؛ اگر سبزیجات شما ترد هستند ، مانند اسفناج ، قارچ یا نخود فرنگی بعد از سی ثانیه آنها را از دستگاه بیرون بیاورید؛ اما برای سبزیجاتی مانند هویج این زمان 4 دقیقه می باشد.

 

قطعات تشکیل دهنده دستگاه مایکروفر:

قطعات تشکیل دهنده مایکروفر

  1. مبدل برای تقویت ولتاژ ورودی
  2.  خازن برای ذخیره انرژی الکتریکی
  3.  مگنترون تولید کننده امواج مایکروویو
  4.  خنک کننده بازوی چرخان برای پخش کردن امواج مایکروویو به درون اجا
  5.  امواج فرستنده یا آنتن انتقال دهنده امواج مایکروویو
  6.  توری فلزی :  برای محافظت از شیشه در برابر اشیاء
  7.  سینی گردان غذا برای اطمینان از رسیدن اشعه به صورت یکسان به غذا

توصیه های ایمنی برای استفاده درست از مایکروفر

  •  عدسی چشم‌ها به گرما حساسند و پرتوگیری دائم از مایکروویو میتوانند سبب آسیب به چشم ها شود.
  •  پرتوهای مایکروویو میتوانند باعث از بین رفتن اسپرم در مردان و ناباروری موقت شوند.
  •  غذایی که به وسیله مایکروویو یخ‌زدایی شده و آماده مصرف است باید به سرعت مورداستفاده قرار گیرد زیرا چنین غذایی برای آلودگی میکروبی و فساد آمادگی بیشتری دارد.
  • هرگز غذای نیمه پخته توسط فرمایکروویو را در یخچال نگهداری نکنید، در صورتی که غذا بطور کامل پخته نشود ممکن است باکتری‌ها در غذا رشد کنند.
  •  از پوشش‌های پلاستیکی معمولی یا ظروف پلاستیکی معمولی در فرهای مایکروویو استفاده نکنید.
  •  تخم مرغ  را به صورت درسته در فر قرار ندهید زیرا منفجر خواهد شد.
  •  فر مایکروویو را خالی روشن نکنید.
  •  وقتی دستگاه روشن و در حال کار کردن است از آن دور بمانید و حداقل فاصله‌ای دو متری با آن داشته باشید تا امکان اسیب احتمالی کمتر شود.

نکات ضروری در استفاده از مایکروفر

  •  از ظروف  فلزی در مایکروفر استفاده نکنید زیرا اشعه های مایکروفر را منعکس می کند و ممکن است به خود دستگاه نیز آسیب برساند
  •  ظروف چینی که دارای حاشیه طلاکوب و براق هستند برای پخت و پز مناسب نیستند. همواره از ظروف چینی نشکن و مقاوم با دما (Pirex)  که دارای رنگ شفاف هستند استفاده کنید .
  • برای گرم کردن غذاهای چرب، ظروف شیشه ای به پلاستیکی ارجحیت دارد.
  •  غذا زمانی بطور کامل پخته شده که کف ظرف در قسمت وسط گرم شده باشد .
  • غذای کمتر را به مدت کمتری بپزید. زمانی که غذا در ظرف حدود ۵ سانتی متر قطر را اشغال کرده باید مدت زمان کمتری پخته شود چرا که نفوذ گرما از اطراف غذا سریعتر انجام می شود .
  • برای جلوگیری از خشک شدن غذا، در زمان پخت و یا گرم کردن غذا ، ظرف را با درپوش منفذ دار بپوشانید .
  •  در پخت مایکروفر مقدار کمتری نمک و ادویه استفاده کنید ، چرا که موجب از دست دادن رطوبت و سفت شدن غذا می شود . می توانید نمک را در مراحل پایانی پخت اضافه کنید .
    در پخت مایکروفر از مقدارکمتری آب استفاده کنید تا پخت سریعتر انجام شود.
  • پیتزا، استیک، اسفناج، مرغ سوخاری را درون مایکروویو گرم نکنید چون به سلامت شما آسیب می رساند.
  •  در پخت با اجاق مایکروویو به طور مرتب مایع را بهم بزنید ، این کار موجب پخت بهتر و سریعتر غذا می شود.
  •  غذاهای متراکم را برای مدت زمان بیشتر و با قدرت کمتر بپزید چرا که غذاهای متراکم و فشرده آرام تر از غذاهای پرمنفذ پخته می شود.
  • در چیدن غذاها قبل از پخت، بخشی از غذا را که دارای پهنای بیشتر و ضخامت کمتر است در ظرف پهن کنید و گیاهان خرد شده را در اطراف ظرف قرار دهید و سعی کنید مواد در یک لایه در مایکروفر چیده شود .
  •  در صورت پخت تکه های بزرگ ، آنها را گه گاه زیر و رو کنید.
  • غذای پخته شده در مایکروفر نیاز به زمان توقف بعد از پخت دارد. از آنجا که بعد از اتمام کار دستگاه مایکروفر، گرمای داخلی غذا به پختن بیشتر آن کمک می کند، لذا پیشنهاد می کنیم بعد از پخت در مایکروفر و خارج کردن غذا از دستگاه، درب ظرف را روی آن بگذارید و یا آن را در ظرف هم اندازه در بسته قرار دهید تا گرمای خارج شده به خود غذا برگردد .
  •  دقت کنید که منافذ خروجی گرمای مایکروویو را نپوشانید تا به دستگاه آسیب نرسد بر روی دستگاه مایکروفر چیزی نگذارید و فاصله مناسبی در پشت و اطراف دستگاه جهت خنک شدن قطعات دستگاه حفظ کنید .

تمیز کردن مایکروویو:

در انتها برای اینکه استفاده بهتری از مایکروویو داشته باشید بهتر است آن را تمیز کنید:

برای تمیز کردن مایکروویو، کافی است که یک چهارم فنجان سرکه به علاوه یک فنجان آب را مخلوط کرده، به مدت یک یا دو دقیقه درون مایکروویو قرار دهید و اجازه دهید تا مخلوط به نقطه جوش برسد. سرکه، پاک کردن لکه‌ های غذایی که داخل مایکروویو چسبیده‌ اند را آسان می کند و شما می‌ توانید با استفاده از یک اسفنج یا تکه‌ ای پارچه نرم لکه‌ ها را از بین ببرید.

برخی از مایکروفر ها دارای قابلیت تمیز کننده خودکار هستند. در این محصولات قابلیت خود تمیز کننده حرارتی وجود دارد. با استفاده از این قابلیت بدون کاربرد مواد شوینده یا مواد شیمیایی خاص قادر خواهید بود فضای داخلی ماکروفر را تمیز نمایید.

می توان گفت که استفاده از این وسیله کاربردی بسیار راحت و آسان است برخلاف تصور اکثر افراد که فکر می کنند نحوه استفاده از مایکروفر با آن همه دکمه کاری دشوار است. ما در پایان به شما پیشنهاد می کنیم که استفاده از مایکروفر را در مواردی که نیاز فوری به تهیه غذا دارید استفاده نمایید و حتما قبل از استفاده دفترچه راهنمای آن را مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع با کارشناس